X
ממש לפני שכל הסיפור של הסגר עם הקורונה התחיל, רועי ואני חיפשנו טיול קצר ליד הבית כדי לצאת ולהתאוורר. נזכרתי בשמורת הטבע חוף השרון, שעכשיו אפילו קרובה יותר לדירה החדשה שלנו. החלפנו לנעליים נוחות, לקחנו מים וכמובן את המצלמה וכעבור 10 דקות נסיעה היינו בכניסה לשמורה. לא להאמין שהטבע היפיפה הזה נמצא כל כך קרוב לכביש החוף, להרצליה ולתל אביב.
שמורת טבע צרה אך ארוכה – אורכה כ-4 קילומטרים ורוחבה רק 300 מטרים. היא משתרעת לאורך מצוק בגובה 40 מטרים מעל לחוף הים, ממכון וינגייט בצפון ועד הישוב ארסוף בדרום. הוכרזה כשמורה כדי למנוע השתלטות נדל"נית על האזור ולשמר את מעט הטבע שנותר. השמורה בה נטייל מגודרת, עקב נזקים שנגרמו כתוצאה מרכבי שטח ולכן התנועה היא רגלית בלבד. הכניסה לשמורה בחינם. אסורה כניסה עם כלבים, כדי שלא יפריעו לאוכלוסיית הצבאים שבאזור.
ניתן להיכנס לשמורה משתי כניסות:
מדרום – החניון העיקרי, בסמוך לישוב ארסוף. כתבו בוייז: "גן לאומי חוף השרון" (או פשוט לחצו על הלינק).
מצפון – חניון נוסף וקטן יותר, בסמוך לגעש. כתבו בוייז: "גן לאומי חוף השרון – חניון צפוני" (או פשוט לחצו על הלינק).
עונה מומלצת: מתאים במיוחד לימים קרירים, שכן אינו מוצל כלל. כדאי להגיע במיוחד בחודש פברואר ובתחילת מרץ, כדי לראות את פריחת אירוס הארגמן.
אורך המסלול: מסלול מעגלי, כ-2 קילומטרים (יש מספר אופציות למסלולים).
נקודת התחלה וסיום: ראו למעלה "כיצד מגיעים לשמורה".
רמת קושי: קלה.
לחצו כאן כדי לעבור למפת המסלול שאנחנו הלכנו
אין דרך "נכונה" ללכת בשמורה. כפי שניתן לראות במפה המצורפת, בשמורה 3 שבילי אורך (אדום, כחול ושחור) ושביל רוחב אחד (ירוק), מהם ניתן להרכיב מספר מסלולים שונים.
השבילים בשמורה:
"שביל המצוק" – מסומן בסימון שבילים אדום והוא סמוך לחוף. לדעתי הוא אחד הנתיבים המרשימים שלאורך ים התיכון בישראל.
"שביל הצבאים" - מסומן בסימון שבילים כחול וזכה לכינוי כי מטיילים ראו בו צבאים (בשנת 2001 הושבו לטבע צבאים ושוחררו באזור. לצערי, אנחנו לא זכינו לראות אותם).
"שביל האירוסים" מסומן בסימון שבילים שחור ומתמזג עם ׳שביל ישראל׳. בחודש פברואר ובתחילת מרץ ניתן לראות לצידי השביל את פריחת אירוס הארגמן (האירוס הוא פרח מוגן ואין לקטוף אותו). השביל מתפתל לצד חורשת עצי אקליפטוס.
מומלץ להביא אתכם פק"ל קפה, או אפילו סל פיקניק, לתפוס איזו פיסת חול ולהתענג על הנוף.
כל עונה מייחדת את הביקור בשמורה – בחורף ובאביב תוכלו להנות ממזג אוויר נעים לטיול ומסביבה פורחת. ובקיץ תוכלו לרדת להתקרר בחוף געש בסוף המסלול, או להנות מארטיק מהגזלן בכניסה הצפונית. אם תגיעו בסוף הקיץ, תוכלו לראות את פריחת חבצלת החוף.
יחסית בתחילת המסלול (או באמצע שלו, תלוי מאיזה כיוון התחלתם), תגיעו לדק עץ ולמקומות מוסדרים לישיבה. זהו מצפור חוף השרון, מקום מעולה להשקיף אל הים. בימים עם ראות טובה, מצפון, ניתן לראות אף עד ארובות תחנת הכוח של חדרה. המצפור הוקם לזכרם של שמונה צעירים שנהרגו ב"דרך המוות" בבוליביה ב 1.12.1999 על ידי תרומות של בני משפחתם.
למחפשי הרומנטיקה שבינכם, מומלץ במיוחד להגיע לקראת שקיעה ולשבת ב׳מרפסת׳, לצפות בשמש השוקעת אל הים.
שימו לב, אין מעקה, ולכן אם אתם מגיעים עם ילדים קטנים, השגיחו עליהם.
אוהבים תצפיות מרשימות? הפוסט שלי על התצפיות הכי יפות בארץ הוא בדיוק בשבילכם.
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם, בפייסבוק ולהירשם לניוזלטר שלי, כדי לקבל השראה לעוד טיולים בארץ ובעולם.
בנוסף, כדאי לכם להצטרף לעוד אלפי מטיילים בקבוצת הפייסבוק שלי “מה שחשוב – טיולים, אטרקציות ומקומות לינה בארץ“ ולשתף את הטיולים שלכם!
6 תגובות